Training voor duurzaam toerisme in Indonesië van start

17-11-2021

Onder leiding van ETFI expert Brigitte Nitsch start vandaag een meerdaagse training voor het duurzaam ontwikkelen van Lake Toba in Noord-Sumatra, Indonesië. Het doel van deze training is het opleiden van werknemers van de Lake Toba Tourism Authority (BPODT) om zelf een bedrijfsplan te ontwikkelen. De deelnemers kunnen zich hierbij richten op twee inhoudelijke richtingen, namelijk; erfgoed/cultuur of agritoerisme. CELTH programma manager Guido Aerts en Jasper Heslinga hebben intensief samengewerkt met de partners in de totstandkoming en ontwikkeling van deze training.”

Train-the-trainer

Tijdens de training zullen de deelnemers hun kennis kunnen verrijken met interessante colleges en inspirerende voorbeelden van onze experts, maar zullen we ook vooral zelf aan het werk gaan. Stap voor stap komen de deelnemers tot een bedrijfsplan om het toerisme in Lake Toba te kunnen verbeteren en verduurzamen. De training is opgezet volgens het ‘train-the-trainer’ principe, wat de deelnemers in staat stelt om uiteindelijk zelf ook mensen te gaan opleiden met de tijdens de training opgedane kennis en vaardigheden. Hierdoor heeft de training ook een effect op de langere termijn. 

Openingsheet van de training

Onderdeel Living Lab Lake Toba

Deze training is onderdeel van het Living Lab, waarin de CELTH Hogescholen, NHL Stenden, Breda University of Applied Sciences en HZ University of Applied Sciences, samen met Nuffic Neso Indonesia nauw samenwerken om Lake Toba tot een duurzame toeristische bestemming te ontwikkelen. Waar het eerste deel van de training zich vooral richt op de waarden van het gebied, zal het tweede deel een meer bedrijfskundige aanpak kennen. Dit onderdeel zal worden verzorgd door onze collega’s van de Breda University of Applied Sciences (BUas). 

Mentimeter onderzoek naar de verwachtingen van de deelnemers