Nieuws
Vrijetijdsaanbod 6 min read

Hoe Extended Reality helpt bij het verminderen van Single-Use Plastics in de hospitalitysector

De resultaten van het CELTH-onderzoek ‘Extended Reality for Single-Use Plastics Reduction in Hospitality: Piloting an immersive XR environment for Plastic Reduction Practices and Behaviours in Kitchen Operations’ zijn nu beschikbaar.

In dit project, uitgevoerd door NHL Stenden, Zuyd University of Applied Sciences en Breda University of Applied Sciences, is onderzocht hoe Extended Reality (XR) kan bijdragen aan het verminderen van single-use plastics (SUPs) in keukenoperaties van hospitalitybedrijven. In een immersieve XR-omgevingen konden ondernemers, studenten en onderzoekers gezamenlijk bestaande werkprocessen analyseren en duurzame interventies ontwerpen, zonder de dagelijkse gang van zaken te verstoren.

Dit project biedt waardevolle inzichten in de praktische uitdagingen en mogelijkheden voor het verminderen van plastic, met name wegwerpplastic, in professionele keukens. Een belangrijke nieuwigheid van dit project is het gebruik van Extended Reality (XR) als innovatief instrument om belanghebbenden te betrekken en een gedeeld begrip van de problemen rond het gebruik van plastic te creëren.

Wat kunt u verwachten in het rapport?

  • Een overzicht van de SUP-uitdagingen in de hospitalitysector.
  • Toepassing van XR-technologie in keukens voor gedragsverandering.
  • Resultaten van co-creatieve sessies met ondernemers en studenten.
  • Praktische interventies en strategieën op korte, middellange en lange termijn.
  • Inspirerende voorbeelden van samenwerking tussen onderwijs, praktijk en beleid.

Onderzoeksrappport: Extended Reality for Single-Use Plastics Reduction in Hospitality

Focus on Core Web Vitals and user-centric performance metrics for better search rankings and user experience.

Download