Trendrapport Live 2020 groot succes

14-12-2020

Vorige week stond in het teken van Trendrapport Live. Dit jaarlijkse evenement was dit jaar helemaal digitaal en was volledig gericht op de duurzame ontwikkeling van de vrijetijdssector na de COVID-19-crisis. Met meer dan 500 aanmeldingen en een interessant programma was het evenement een succes. Gemist? Het event terugkijken is geen probleem.

Toekomst van de sector na COVID-19

Om toekomstperspectief voor de vrijetijdssector te schetsen, presenteerde lector Scenarioplanning Albert Postma van ETFI een viertal toekomstscenario’s waarna sectorspecialist leisure van ABN-AMRO, Stef Driessen, het perspectief vanuit de financiers schetste. Daarna volgde een reflectie vanuit ondernemers, marketing en overheid met Luke Slager van Molecaten, Martin Cnossen van Merk Fryslân en Martijn van Vliet van de gemeente Amsterdam. Meer lezen over de inhoud? Lees dan verder op de website van NRIT Media.

Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2020

Ook werd tijdens het evenement het Trendrapport 2020 zelf gelanceerd. Het Trendrapport toerisme, recreatie en vrije tijd 2020 biedt een actueel statistisch overzicht van vraag en aanbod in de toerismesector en geeft inzicht in voor de vrijetijdssector relevante trends en innovaties. Daarbij is ook volop aandacht voor de gevolgen van de COVID-19-pandemie op de vrijetijdssector.

Input vanuit de CELTH Hogescholen

Naast alle statistieken over de sector bevat het natuurlijk ook bijdragen van auteurs van NHL Stenden, Hogeschool Zeeland en Breda University of Applied Sciences. Het Trendrapport kwam ook dit jaar tot stand in samenwerking met de markt, het onderwijs en de overheid. NRIT, NBTC Holland Marketing, het Centre of Expertise Leisure, Toerisme & Hospitality (CELTH) en het CBS hebben in een intensieve samenwerking dit rapport samengesteld. Bestel het Trendrapport 2020 eenvoudig via de website van NRIT.