CELTH onderzoek gepresenteerd tijdens jaarlijkse Cascais Tourism Forum in Portugal

03-06-2022

Onderzoekers Bernadett Papp en Jasper Heslinga waren deze maand aanwezig op het Cascais Tourism Forum. Dat is de jaarlijkse bijeenkomst van de hotel- en toerisme branche in Portugal. Bernadett gaf hier een keynote speech waarin de vraag centraal stond in hoeverre COVID-19 heeft bijgedragen aan duurzamer reisgedrag van consumenten én wat de sector en overheden kunnen doen om consumenten alternatieve reisopties te laten kiezen.

In de presentatie werd duidelijk dat de meeste groepen reizigers zich bewust zijn van het belang van meer duurzaam reizen maar nog niet die keuze maken. Omdat toerisme sterk aanbod gedreven is, moet de hele keten van aanbieders, van accommodatie, transport tot vermaak meer duurzaam worden ingericht.

De presentatie is gebaseerd op een studie van het Nederlandse Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) en de European Travel Commission (ETC) naar de impact van de COVID-19-pandemie op de houding van consumenten ten aanzien van duurzaam toerisme. De studie is tot stand gekomen door een samenwerking tussen onderzoekers van ETFI en BUas.

Meer weten over dit onderzoek, kijk eens op https://www.celth.nl/blogs/consument-wil-duurzamer-reizen-sector-en-overheid-zijn-aan-zet of download het volledige rapport: https://etc-corporate.org/reports/sustainable-travel-in-an-era-of-disruption-impact-of-covid-19-on-sustainable-tourism-attitudes/  

Remote video URL