Human Capital

Kennis over talentontwikkeling en werkgeverschap, om zo een duurzame arbeidsmarkt in balans te creëren die bijdraagt aan kwaliteit van werk, leven en ervaren.

Geconfronteerd met uitdagingen zoals het faciliteren van ‘Leven Lang Leren’, tekort aan gekwalificeerd personeel, het vinden van de juiste balans in het personeelsbestand (jongeren, ouderen, parttime, fulltime, etc.) en de behoefte aan nieuwe vaardigheden (sociaal, digitaal, duurzaamheid) hebben de partijen binnen het gastvrijheidsdomein behoefte aan meer data en inzichten over de arbeidsmarkt en de mogelijkheden die er zijn om werknemers te vinden, op te leiden, te laten ‘groeien’ en te behouden voor het domein.

Kennisprioriteiten

  • Wat zijn de voorwaarden voor het domein om hoogwaardig personeel op te leiden, te vinden en te behouden?
  • Wat betekent het faciliteren van ‘Leven Lang Leren’ voor werkgevers, werknemers, onderwijsinstellingen en andere stakeholders binnen het domein?
  • Wat zijn de sociale en economische impacts van het werk dat de sector biedt?
  • Hoe kan gewaarborgd worden dat werknemers en ondernemers beschikken over vaardigheden die nu en in de toekomst worden gevraagd binnen het domein, op het gebied van digitale en sociaal-culturele vaardigheden en duurzaamheid?
  • Hoe past een Human Capital Agenda in het gastvrijheidsdomein binnen de brede maatschappelijke aanpak van human capital vraagstukken?
Afbeelding

Meer informatie

Dit thema maakt onderdeel uit van de Agenda Bewuste Bestemmingen. Deze kennisagenda fungeert als leidraad voor de kennis- en onderwijspartners van CELTH om nieuwe relevante kennis en vaardigheden voor het gastvrijheidsdomein te ontwikkelen. Dat is hard nodig omdat het domein voor een grote transitieopgave staat.