Samenwerken om technologie in de reisindustrie te begrijpen

07-03-2018

De ontwikkelingen op het gebied van technologie, data en kunstmatige intelligentie gaan snel. Ook de reisindustrie wordt sterk beïnvloed door deze ontwikkelingen en dit zal waarschijnlijk ook in de toekomst zo blijven. Voor professionals in deze branche is het belangrijk om dit tempo bij te houden en technologie te kunnen gebruiken om de reisindustrie beter te begrijpen en mogelijk te proberen deze te beïnvloeden.

Travel Technology Europe-evenement

Geïnspireerd door de nieuwste technologieontwikkeling, nam het programmateam van CELTH deel aan het Travel Technology Europe-evenement in het Olympia Exhibition Centre in Londen van 20-21 februari 2019. Travel Technology Europe is een internationaal platform voor alle reis- en toerismebureaus wereldwijd. Hier presenteren startende bedrijven hun nieuwste ontwikkelingen voor de reisindustrie en de Business Travel Technology Showcase herbergt een volledig spectrum van technologieleveranciers die nieuwe producten, diensten en oplossingen demonstreren, daarnaast is er ook een inhoudelijk conferentie programma.

Samenwerking tussen instituten

Hogescholen leiden de professionals van morgen op die gaan werken in de reisindustrie en voor hen is het belangrijk om te bedenken welke rol technologie kan spelen in hun curricula. CELTH wil samen met de aangesloten instituten onderzoeken in welke mate zij kunnen samenwerken op dit onderwerp. Daarom kwamen in totaal 14 vertegenwoordigers  van de Hogeschool Zeeland, de Breda University of Applied Sciences, NHL Stenden en CELTH bijeen tijdens dit evenement in Londen en gingen ze samen op zoek naar mogelijkheden voor samenwerkingsverbanden. Deze gesprekken zullen zeer snel worden voortgezet.

Voor meer informatie omtrent de uitkomsten van het Travel Technology Europe evenement neem alstublieft contact op met Jasper Heslinga.