International Tourism Plastic Pledge

11-10-2019

Op 26 september hebben CELTH, evenals Breda University of Applied Sciences, NHL Stenden University of Applied Science and HZ University of Applied Sciences de International Tourism Plastic Pledge ondertekend. Bij CELTH kijken we ernaar uit deze pledge te ondersteunen en toe te werken van een verbintenis naar actie, met hulpmiddelen en methodologie, zodat de industrie en de organisaties stappen kunnen nemen in hun bijdrage aan een circulaire economie voor kunststoffen en kunststof vrije toerisme industrie. Zo zijn we al bezig met een onderzoek hoe plastic afval in de toeristische sector in Bali te verminderen.

Vechten tegen plastic vervuiling op toeristische bestemmingen

De pledge, dat werd geïnitieerd door MVO Nederland, werd samen ondertekend met 100 organisaties die zich allemaal inzetten voor de bestrijding van plastic vervuiling op toeristische bestemmingen (oa UNWTO, UNEP en Ellen MacArthur Foundation). De ondertekening van de Pledge werd gevierd met een inzichtelijk seminar waarbij verschillende industriële actoren, Universities of Applied Sciences en NGO's bij elkaar kwamen om van elkaar te leren over de impact van kunststof en manieren om om te gaan met de kwestie.

100 bedrijven in het toerisme tekenen om plastic afval op vakantiebestemmingen te verminderen

100 bedrijven en organisaties uit de toeristische sector ondertekende het International Tourism Plastic Pledge vandaag. Daarmee geven ze uiting aan hun gezamenlijke inzet plastic vervuiling in de wereld te verminderen op vakantiebestemmingen. De ondertekenaars zijn onder andere TUI Group, Radisson Hotel Group, Hostelling International en Green Key International. MVO Nederland is de initiatiefnemer en begeleidt de bedrijven in hun verdere stappen.