Hoe verandert technologie onze toekomst?

05-03-2018

Productinnovatie is, natuurlijk, makkelijk te koppelen aan de technologische ontwikkelingen. Zoals we hebben ondervonden in de toeristische sector, kunnen grote technologische verschuivingen ontwrichtende gevolgen hebben. Als gevolg van apps zoals TripAdvisor en Booking.com, zijn reisbureau’s bijna volledig verdwenen en zijn bedrijfsmodellen drastisch veranderd. Op de Travel Technology Europe beurs in Londen hebben we de kans om de stand van de techniek van dit moment te zien.

De mogelijke toekomst voor VR-games

Rond Kerstmis werd ik uitgenodigd voor de lancering van een VR-game genaamd Exodus Burned. Ik kreeg hier een preview van de mogelijke toekomst van VR-games. Je speelt dit spel met je hele lichaam als zijnde de controller. Met een headset in combinatie met een vest met Wi-Fi gebaseerde tracking technologie kunt u zich gratis en actief verplaatsen in een bepaalde ruimte, zelfs buitenshuis.

Star Trek’s visie op de toekomst

De combinatie van deze technologieën creëert een omgeving waarin u kunt zien dat, zodra dit een beetje kleiner wordt en makkelijker om te dragen, dit revolutionaire mogelijkheden kan bieden  bij het verkrijgen van enkele fantastische ervaringen overal op elk moment. De hele ervaring deed me denken aan het Holodeck zoals geïntroduceerd in de Star Trek-serie in de jaren negentig. In een leeg scheepsruim, is een computer-gegenereerde omgeving gemaakt voor ontspanning en recreatie. Veel zoals AR technologie nu gebruikt wordt in attracties zoals The Void.

Voor meer informatie rondom product innovatie, neem contact op met Guido Aerts.