ETOA werkt samen met CELTH op het gebied van 'overtourism' en duurzame bestemmingsontwikkeling

11-03-2018

ETOA is een toonaangevende brancheorganisatie voor touroperators en leveranciers in Europese bestemmingen. Meer dan 1200 leden leveren jaarlijks meer dan €12 miljard handel op binnen Europa en omvatten touroperators en online-ondernemers, intermediairs en groothandelaren; Europese tourist boards, hotels, attracties, technologiebedrijven en andere toeristische en zakelijke dienstverleners. ETOA heeft zowel gelobbyd namens haar leden over kwesties rond toeristisch capaciteitsbeheer als steden geadviseerd over toeristische strategieën.

Samen toewerken naar duurzaamheid en lokale betrokkenheid

Ons werk vertoont sterke overeenkomsten met ETOA’s werk aan duurzaamheid en lokale betrokkenheid. De leden van ETOA, of ze nu exploitanten zijn die cultureel toerisme van een Europese stad wereldwijd verkopen, of leden van een keten - zoals management bestemmings organisaties en nationale VVV’s zijn – zij hebben allen een groot belang bij het waarborgen van de aantrekkelijkheid en leefbaarheid van de steden. Dit is ook de kern van het ETOA beleidsplan.

ITB Berlijn 2019

Wij zullen met onze kennis bijdragen aan ITB 2019 door de deelname van prof. Dr. Albert Postma aan een keynote-panel: Overtourism Revisited: Best Demonstrated Practices in plaats van "Business As Usual". Bovendien zullen wij een latere sessie hosten 'Overtourism: Smart Control Via digitale technologieën' in samenwerking met UNWTO.

Voor meer informatie over ETOA neemt u contact op met Jules Ugo or Frances Tuke. Als u meer informatie heeft over de samenwerking neemt u contact op met Menno Stokman.