De jaarlijkse conferentie AIHR in 2019 bracht verschillende experts samen

21-04-2019

De jaarlijkse conferentie van AIHR vond plaats in maart 2019 in de vergaderzalen van Hotel Stenden. Met het actuele thema rondom 'lokale gerechten' trok het een breed scala aan academici uit Nederland, Europa en de UK. Met voorzitter Prof. Dr. Elena Cavagnaro, werd de conferentie geopend door SHMS Academie directeur Marco ten Hoor en trok deze conferentie meer dan 70 afgevaardigden die luisterden naar 20 presentaties en 4 Keynotes, evenals een wijn workshop door Davide Girardi van Winespleasure. Een themanummer van het tijdschrift Research in Hospitality Management zal op korte termijn worden gepubliceerd met uitnodigende publicaties vanuit de conferentie.

De AIHR 2019 wil met name Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality (CELTH) bedanken, het wetenschappelijk tijdschrift 'Hospitality & Society' en European Tourism Futures Institute (ETFI) voor de waardevolle samenwerking.

AIHR deed het bijzonder veel genoegen Professor Conrad Lashley en Visiting Professor Dr. Paul Lynch te verwelkomen. Zij beoordeelden de samenvattingen en het beste paper werd toegekend aan Perrine Leroy en Peter Varga van Ecole Hoteliere Lausanne. Prof. Azzurra Rinaldi van Unitelma Universiteit Sapienza uit Rome maakte van de gelegenheid gebruik en gaf een gastcollege voor NHL Stenden personeel over digitale universiteiten, voorafgaande aan de conferentie.

Keynotes

Keynote sprekers waren Prof. Dr. Sally Everett van King's College Londen, Dr Gabriel Laeis van IUBH Internationale Hochschule Bonn, Dr. Francesca Zampollo van de Online School of Food Design en Dr. Matt Coler van Campus Fryslân, Rijksuniversiteit Groningen, over onderwerpen van toeristische taste escapes, plaatselijke gerechten, `food design thinking’ en de cultuur van het eten. NHL Stenden presentatoren waren Dr Radu Mihailescu, Hans Revier, Sarah Seidel, Dr. Erwin Losekoot, John Hornby, Marloes Otten, Dr. Elena Cavagnaro, Berend Lunenborg, Dr. Matthias Olthaar en Marcelo de Mansoldo.

Goede herinneringen zijn het waard om in stand te worden gehouden. Daarom ontvangt u hierbij een link naar het fotoalbum van de conferentie.Volgend jaar zal AIHR/SHMS en NHL Stenden gastheer zijn voor de conferentie THE INC 2020 in samenwerking met de Universiteit van Derby en de Universiteit van Sunderland (9-11 juni 2020) met het thema "Revisiting value co-creation en co-destruction in Tourism, Hospitality & Events”.