Het zit er alweer op! Na drie intensieve dagen het eerste deel van onze training rondom duurzaam toerisme in Lake Toba (Indonesië) ten einde

22-11-2021

Deze training is onderdeel van het Living Lab, waarin de CELTH Hogescholen, NHL Stenden, Breda University of Applied Sciences en HZ University of Applied Sciences, samen met Nuffic Neso Indonesia nauw samenwerken om Lake Toba tot een duurzame toeristische bestemming te ontwikkelen. 

De deelnemers aan de training hebben de afgelopen dagen colleges gevolgd, inspirerende voorbeelden gezien, maar zijn vooral zelf aan de slag gegaan. De deelnemers hebben verschillende in achtergronden en interesses (heritage tourism, culture tourism, community-based tourism, agrotourism), maar centraal stond het ontdekken van de verschillende waarden (value proposition, unique selling points, etc.) van Lake Toba om het gebied op een duurzame manier te ontwikkelen.

Deelnemers Training Lake Toba

Op de laatste dag was John Hummel te gast en deelde zijn expertise en ervaring rondom slow tourism en agrotourism.  Volgende week is het tweede deel van de training en gaan de deelnemers verder met invullen van het Business Model Canvas onder leiding van Jos van der Sterren.